New Server Prospect

Here is a great place to discuss hardware experiences with other Blue Iris users, and where you can give each other feedback on what you have had the most success with.
Post Reply
lestercrainpool
Posts: 1
Joined: Tue May 29, 2018 2:20 pm

New Server Prospect

Post by lestercrainpool » Tue May 29, 2018 2:26 pm

Hello

I'm interested in loading Blue Iris on an HP DL380 Gen 7 w/24g server running Windows Server 2016.

My question is A: Is there any known issues running BI under Server 2016 and B: Will the onboard video card handle the video demand or would it be better to just open the server via the BI web portal to the internal LAN.

User avatar
gbarnas
Posts: 24
Joined: Tue Jul 03, 2018 11:33 pm
Location: New Jersey - USA

Re: New Server Prospect

Post by gbarnas » Wed Jul 04, 2018 1:34 am

I have a Dell 710R (same CPU as DL380 G7) running Hyper-V 2016 Server. 12 cores/144G RAM. My BlueIris server is running as a VM - 4 cores, 8G RAM, 80G C: and 250G D: for video. BI is running as a service with web on port 80 - internal LAN access only. Currently hosting 3 cameras - 1G, 1.3G and 2G. I have 3 more 2G cameras on order. No issues during installation. CPU load is typically 25% with <600MB RAM utilization while idle as reported by BI. I have the BI console running on the server and have an active web connection. I ran on a dedicated PC, AMD 8C / 32G RAM, GPU for a week to test everything before moving to the server.

We run Milestone with 8 cameras at work, all 2G on a similar host/guest configuration with no issues, FWIW.

Glenn

jondwalters
Posts: 54
Joined: Thu Jun 21, 2018 2:49 pm

Re: New Server Prospect

Post by jondwalters » Mon Jul 09, 2018 4:55 pm

I'm running an instance of BI on Server 2012 and have had no issues. If I remember correctly, there was some additional software piece I had to load that didn't come standard on Server 2012 but I don't recall exactly what it was. It wasn't hard to find though.

glendale2x
Posts: 3
Joined: Thu Jun 21, 2018 8:47 pm

Re: New Server Prospect

Post by glendale2x » Wed Jul 11, 2018 5:15 pm

jondwalters wrote:
Mon Jul 09, 2018 4:55 pm
I'm running an instance of BI on Server 2012 and have had no issues. If I remember correctly, there was some additional software piece I had to load that didn't come standard on Server 2012 but I don't recall exactly what it was. It wasn't hard to find though.
I believe it's "Media Foundation".

jondwalters
Posts: 54
Joined: Thu Jun 21, 2018 2:49 pm

Re: New Server Prospect

Post by jondwalters » Mon Jul 16, 2018 5:02 pm

glendale2x wrote:
Wed Jul 11, 2018 5:15 pm
jondwalters wrote:
Mon Jul 09, 2018 4:55 pm
I'm running an instance of BI on Server 2012 and have had no issues. If I remember correctly, there was some additional software piece I had to load that didn't come standard on Server 2012 but I don't recall exactly what it was. It wasn't hard to find though.
I believe it's "Media Foundation".
Yes, that's what it was

Post Reply