Blue Iris won't load anymore

General troubleshooting of the software
Frankb
Posts: 6
Joined: Tue Apr 16, 2019 4:19 pm

Blue Iris won't load anymore

Post by Frankb » Tue Apr 16, 2019 4:25 pm

I am having trouble loading Blue Iris. Says it's timing out all of a sudden. I tried several things like stopping and starting the service, force close the application and even rebooting but it won't come up. The service says it's running but when I click on the application to view the cameras it times out and won't load. I can't even log into the cameras with my phone. I then tried to uninstall and re-install the program on the PC but now it gives me a 'The application was unable to start correctly (0xc000007b)'.

I don't know what else I can do. Has anyone else had/has this problem?

Frank

Frankb
Posts: 6
Joined: Tue Apr 16, 2019 4:19 pm

Re: Blue Iris won't load anymore

Post by Frankb » Tue Apr 16, 2019 5:39 pm

Update:

Ok, got it back after I installed it as a 32bit version. I guess the 64bit version has issues.

Frank

Mike.Bwca
Posts: 306
Joined: Sun Mar 18, 2018 10:15 am

Re: Blue Iris won't load anymore

Post by Mike.Bwca » Tue Apr 16, 2019 5:46 pm

See this link: viewtopic.php?p=9240

HeneryH
Posts: 295
Joined: Fri Mar 16, 2018 1:38 pm

Re: Blue Iris won't load anymore

Post by HeneryH » Tue Apr 16, 2019 5:49 pm

I highly discourage the use of 32bit versions. Memory limitations to 2gb are not a friend of system like BI that use very large files and crank through lots of pixels.

Frankb
Posts: 6
Joined: Tue Apr 16, 2019 4:19 pm

Re: Blue Iris won't load anymore

Post by Frankb » Tue Apr 16, 2019 5:53 pm

I would agree with you but the 64bit won't work. I tried it and was getting application errors so until I hear back from support, I have no choice.

Frankb
Posts: 6
Joined: Tue Apr 16, 2019 4:19 pm

Re: Blue Iris won't load anymore

Post by Frankb » Tue Apr 16, 2019 6:24 pm

update: even the 32bit version still hangs up. Must be the April 2nd Update

HeneryH
Posts: 295
Joined: Fri Mar 16, 2018 1:38 pm

Re: Blue Iris won't load anymore

Post by HeneryH » Tue Apr 16, 2019 6:34 pm

There is likely something wrong with your specific installation and I am guessing that if you go load old versions it will behave the same.

Frankb
Posts: 6
Joined: Tue Apr 16, 2019 4:19 pm

Re: Blue Iris won't load anymore

Post by Frankb » Tue Apr 16, 2019 7:16 pm

All of a sudden my installation went south? It's been working for years. Has to be the new update.

HeneryH
Posts: 295
Joined: Fri Mar 16, 2018 1:38 pm

Re: Blue Iris won't load anymore

Post by HeneryH » Tue Apr 16, 2019 7:26 pm

Frankb wrote:
Tue Apr 16, 2019 7:16 pm
Has to be the new update.
Then there should be plenty of people discussing the problem. I wish you well fixing it. Sorry, I don't have any other suggestions for you.

Frankb
Posts: 6
Joined: Tue Apr 16, 2019 4:19 pm

Re: Blue Iris won't load anymore

Post by Frankb » Wed Apr 17, 2019 1:58 pm

Update: Well I am able to re-install the software and add my cameras for the first time. All seems fine until the moment I close Blueiris or restart my PC, then it refuses to come back up.

Post Reply